Gázkészülék szerelés

Gázkészülék szerelés

Gázkészülék szerelés Budapesten

Gázkészülékét meg kellene szerelni? Hívjon minket. Budapesten akár azonnali kiszállással dolgozunk. Gázkészülékek bekötését, szerelését vállaljuk szakszerű és az előírásoknak megfelelően, garanciával budapest és környékén. Elvégezzük a karbantartási javítási feladatokat és szükség szerint cserélünk is. Bízza ránk gázkészülékét, mivel nagyon fontos, hogy szakértői kezek végezzék el a javítást!

Gázkészülékét meg kellene szerelni? Hívjon minket. Budapesten akár azonnali kiszállással dolgozunk. Gázkészülékek bekötését, szerelését vállaljuk szakszerű és az előírásoknak megfelelően, garanciával budapest és környékén. Elvégezzük a karbantartási javítási feladatokat és szükség szerint cserélünk is. Kérje tőlünk gázkészülékének felülvizsgálatát, mert rengeteg bajt tud okozni egy rosszul műküdő gázkészülék. Ne kockáztasson! Bízza ránk gázkészülékét, mivel nagyon fontos, hogy szakértői kezek végezzék el a javítást! Hívjon fel minket, és segítünk megoldani a problémáját!

A gázkészülékekről

A gázkészülékeinkben a vezetékes, vagy palackos gáz elégetésével nyerünk magas hőmérsékletet, mellyel vizet vagy a levegőt (illetve a láng fölé helyezett csövet vagy egyéb tárgyat) melegítjük fel. A gyors melegedésnek és a jó hőátvitelű anyagoknak köszönhetően nagyon gyorsan tudunk melegíteni bármit, és ennek köszönhetjük azt, hogy valamennyi Magyar háztartásban melegek a szobák, forró vízben mosogatunk és komfortosan élünk. A gázkészülékeket általában felszerelik egy olyan szabályozóval is, mellyel lehetőségünk nyílik megválasztani, hogy mennyi gázt égessen el az eszköz egy bizonyos idő alatt. A gáz égéséhez, a nyílt lánghoz oxigén is kell, amit a szoba levegőjéből nyerünk, így abban a helyiségben ahol a készülékeket használjuk nem árt gyakran szellőztetni.

A gázkészülék karbantartása

A manapság kapható gázkészülékek nagyon biztonságosak és megbízhatóak, de rendszeres tisztítást, éves karbantartást, és hozzáértő beszerelést igényelnek. A gázkészülékek szerelését olyan szakemberekkel érdemes végeztetni, akiknek nagy gyakorlatuk van a készülékek szerelésében. Javasoljuk, hogy rendszeresen, legalább évente egyszer, ellenőriztessék őket.

Érdemes legalább évente elvégeztetni gázkészülékének karbantartását is, de kizárólag hozzáértő szakember segítségével.

A szakszerűen bekötött, rendszeresen ellenőrzött gázkészülékek nem csak biztonságosak, de az évenkénti karbantartás, tisztítás a berendezések élettartamát is jelentősen megnöveli.


A gázkészülékek javítása

Mit tegyünk, ha a gázkészülékünk elromlik? Legyen az vízmelegítő, gázkazán vagy bármilyen gázkészülék, nagyon fontos, hogy csak megbízható, hozzáértő szakemberekre bízzuk a javításukat. A nem megfelelően beállított gázeszközök, akár vezetékes vagy PB gázzal üzemelnek, tűz- és robbanásveszélyesek! A hibás eszközökből szivárgó gázok mérgezést, a nem megfelelő beállításnak köszönhető túlzott mértékű égéstermék szénmonoxid mérgezést idézhet elő. Kérjük, hogy a saját érdekében forduljon szakemberekhez!

GÁZKÉSZÜLÉKEK CSERÉJE

Egy átlagos gázkészülék élettartama meghatározhatatlan, van olyan, hogy csak pár év, van olyan hogy a készülék több évtizedig kiszolgálja a lakásunkat. Annak ellenére, hogy a készülékek működőképesek, érdemes elgondolkodni azon, hogy mennyit fejlődik a technika egy-egy évtized alatt.

A modernebb gázkészülékek egyre kevesebb energiafelvétel mellett egyre biztonságosabban képesek ellátni feladatukat, így lehetőségeinkhez mérten ne csak akkor vegyük fontolóra egy készülék cseréjét, amikor az elromlik, hiszen egy új készülék ára lehetséges, hogy 4-5 év alatt megtéríti a befektetést, és attól kezdve rengeteget spórolhat a régi eszközhöz képest. Ahhoz, hogy ebben egyértelmű döntést tudjon hozni, javasoljuk, hogy tapasztalt szakemberek véleményét kérje ki ezzel kapcsolatban, akik rutinjukkal és hozzáértésükkel biztosan segíteni fogják majd döntését.


Gázkészülék felülvizsgálat

A gáz veszélyes üzem (lehet) ugyanúgy, mint az autó. Az autóját többé-kevésbé mindenki rendszeresen javíttatja, karbantartatja. Sokan a gázkészülékeket nem, pedig nagyot robbanhat, vagy veszélyes szénmonoxidot bocsájthat ki.

A gázipari műszaki biztonsági felülvizsgálatot (továbbiakban: gázfelülvizsgálat) a gázrendszer biztonságos üzemeltetése érdekében találták ki.

A gázfelülvizsgálat kiterjed a gázkészülékek állapotának a műszeres és vizuális vizsgálatára is. Ez szintén biztonsági okból történik meg. Ellenőrizni kell műszeresen a gázfelülvizsgálat során a gázszivárgást, készülék biztonsági elemeinek működését, szénmonoxid kibocsájtását, illetve égéstermék összetételének elemzését is el kell végezni amivel a készülék állapotának a gyári értékekkel való összehasonlítását tudjuk elvégezni. Minden gázkészülék égésterméke tartalmaz valamennyi szénmonoxidot. A gyári határértékeknél magasabb érték a készülék valamilyen hibáját jelzi. Ez lehet meghibásodott alkatrész, szétégett hőcserélő, vagy csak esetleg a tisztítás, gázkészülék karbantartás hiánya. Ezeket a hibákat a biztonság illetve a kedvezőbb gázfogyasztás érdekében feltétlenül el kell hárítani. Ezen teendők elmulasztása a készülék lezárását és a gázszolgáltatás szüneteltetését vonja maga után.